Adorate-díj

Az Adorate-díjat  kórusunk alapító karnagya, Dombó Dániel hozta létre azzal a céllal, hogy a kórus bár csak jelképesen, de mégis nyomatékosan kifejezhesse háláját, egyöntetű köszönetét annak a személynek vagy intézménynek, aki teljes odaadással, önzetlenül segíti a kórus munkáját, koncertjei sikerét.

A díjat minden februárban, az Adorate Kórus megalakulásának évfordulója alkalmából rendezett koncerten adjuk át.

 

Adorate-díjazottak

2017. június 25 - Dévity Zoltán

2017. június 25-én akkori karnagyunk, Dévity Zoltán vehette át az Adorate-díjat. Mesés méltatása ITT olvasható.

2017. február 18. -Kollát Pálné, Mari

Az Adorate-díjjal az elnökség 2017-ben Kollát Pálné Mari munkáját köszönte meg. Laudációja ITT olvasható.

2016. február 20. - Wachner Jusztina

Az Adorate-díj 2016. évi díjazottja Wachner Jusztina. Méltatása ITT olvasható.

2015. február.22 - Hasznosi Judit

Az Adorate-díjat 2015-ben Hasznosi Jutka (a mi Haszink), az Adorate Kórus korrepetitor karnagya kapta. Laudációja itt olvasható.

2013. február 17. - Barta Viktória

Az Adorate-díjat 2013-ban Barta Viktória, az Adorate Kórus kétszeres alapító karnagya kapta. Olvassa el méltatásának teljes szövegét!

2012. február 18. - Dombó Dániel

Dombó Dániel   Az Adorate-díjat 2012-ben Dombó Dániel, az Adorate Kórus alapító karnagya kapta. Olvassa el a  Laudáció teljes szövegét!

2011. december 16. - Aranyossyné Bondi Judit

“Fontosnak és szükségesnek éreztem, hogy most, még ebben az évben egy olyan személyt jutalmazzunk meg, ki a kezdeti időktől fogva velünk van, aki nélkül ez a kórus nem jöhetett volna létre, és aki az idén született Művészeti Egyesület ügyeit is a hátán cipeli. Az Adorate-díjat idén második alkalommal Aranyossyné Bondi Juditnak adom át, az iránta érzett megbecsülésünk jeleként.”

2011. február 26. - Czégény Ilona

“Az újpesti Ady Endre Művelődési Központ igazgatónője önzetlen segítségnyújtásával már három éve biztosítja a kórus számára az állandó próbatermet s ezzel a kórus alapvető működésének, színvonalának fenntartását.”

2011. február 13. - Thürmer Zoltán

“Fáradhatatlan operatőri munkájáért, segítőkészségéért 2010-ben a kórus kuratóriuma Thürmer Zoltánnak ítélte az Adorate-díjat. Tevékenységével nagyban előremozdította a kórus hírnevének növelését, a kórus arculatának megteremtését és a koncertek színvonalas archiválását, a zenei anyagok megőrzését.”