Készülődés koncertre

Ünnep előtt egy lélegzettel

Alig pár nap van már hátra a novemberből, advent előtt járunk. Ünnep előtt egy lélegzettel a mi hétköznapjaink éppúgy munkával telnek, ahogy a Tiétek. Postára, hivatalba járunk és boltba, megküzdünk a közlekedési anomáliákkal, ki a metrópótlón, ki pedig a dugóban ülve, a kormánykeréknél.

Gyereket nevelünk, unokázunk, a munkahelyi kihívásokkal küzdünk. Építjük az életünket…

…azzal az apró eltéréssel, hogy számunkra ez az időszak próbákat, sőt, plusz szólampróbákat is tartogat. Már gőzerővel zajlanak decemberi fellépéseink előkészületei, előkerültek régebbi, kedves darabok, de újakkal is bővül a repertoár. Az adventi időszak több fellépést is tartogat számunkra (ezekről értesíteni fogunk Titeket a Facebook- és Instagram-oldalunkon), s mindezt az idei utolsó fellépésünk, a hagyományos karácsonyi koncert fogja megkoronázni az újpesti Szent József-templomban.

De ‒ mi is csak emberek vagyunk. Nekünk is fontos, hogy külön tudjuk választani a munkát a családi élettől, a próbák hajráját attól, hogy a koncertekre lélekben is felkészüljünk, ne csak a technikai tökéletességre összpontosítsunk. Az, hogy decemberben több alkalommal is a nyilvánosság elé lépünk, hozzásegít minket ahhoz, hogy lépésről lépésre, eseményről eseményre közelebb kerülhessünk a karácsony és a szenteste áhítatának megéléséhez. Nem szabad ugyanis munkaként tekinteni a fellépésekre! Meg kell őriznünk magunkban a várakozás örömét éppúgy, ahogy az ünnep szellemiségét, hagyományait is, és ami még fontosabb, ugyanezeket az apró, de fontos lépéseket a magánéletünkbe is át kell vinnünk.

A szívet és a lelket is fel kell készíteni az ünnepre, attól lesz igazi és mélyen megélt élmény, és nem csupán egy dátum, muszájmosollyal a margón.